Helt nye Mercedes-Benz C-Klasse sedan og stasjonsvogn

Helt nye C-Klasse får flere høydepunkter fra S-Klasse, og modellserien kan utstyres godt med blant annet DIGITAL LIGHT og bakakselstyring. Den vil komme som ladbar hybrid, og takket være et effektivt batteri vil den få en rekkevidde på rundt 100 kilometer (WLTP).

Nye C-Klasse ble vist frem på IAA Mobility 5. september 2021.

Se premieren her.

Interiør som vi kjenner igjen fra S-Klasse

Nye C-klasse strekker seg enda lenger med hensyn til moderne luksus og sportslig preg ved å hente høydepunkter fra nye S-Klasse. Paradigmeskiftet til digitalisering er tydelig med den sentrale multimediaskjermen som ser ut til å flyte på utsiden av listverket. Her kan kjøretøy- og komfortfunksjonene styres ved hjelp av berøringsskjermen som er satt opp i portrettorientering. Som standard har skjermen en størrelse på 9,5″ (24,1 cm), men kan oppgraderes til en større versjon som måler 11,9″ (30,2 cm) som tilvalg.

Andregenerasjon MBUX med intuitiv betjening og læring

 

I likhet med nye S-klasse er nye C-klasse utstyrt med andregenerasjon MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Med dette blir bilens interiør enda mer digitalt og intelligent, ettersom både maskinvare og programvare har gjort store fremskritt. En krystallklar LCD-skjerm gjør det enkelt å kontrollere kjøretøy- og komfortfunksjoner.

Stemmeassistenten “Hei Mercedes” har blitt mer interaktiv og er i stand til å lære ved å aktivere online-tjenestene i Mercedes me-appen. Dessuten kan visse handlinger utføres selv uten aktiveringsnøkkelordet, som blant annet å ta en telefonsamtale. “Hei Mercedes” kan også hjelpe deg med bilens funksjoner, og du kan for eksempel spørre om hvordan du kobler til en smarttelefon via Bluetooth eller hvor førstehjelpsutstyret finnes. “Hei Mercedes” er også i stand til å gjenkjenne passasjerene i bilen.

Verdenspremiere på nye C-Klasse All-Terrain

Nye C-Klasse All-Terrain er godt egnet i terrenget. Den har 40 millimeter høyere bakkeklaring enn konvensjonell C-Klasse stasjonsvogn, 4MATIC firehjulstrekk som standard og et interiør som henter høydepunkter fra S-Klasse.

Den nye modellen har premiere på den internasjonale bilmessen IAA MOBILITY i september.

C-Klasse