Hurtigladeruten:
Vestlandet rundt på første klasse.

Stian Sivertsen ble plukket ut som en av de heldige vinnerne av Hurtigladeruten, og fikk oppleve Vestlandet bak rattet på en Mercedes-Benz EQC. Vi tok en prat med Stian om turen som bød på veldig mange fine opplevelser – og heldigvis for oss – veldig mange fine bilder.  

Hvilket stopp var rutens høydepunkt?

Stoppet vi likte aller best var nok på vei til Balestrand. Vi kjørte over det nydelige Vikafjellet og ned til Vik. Der hadde vi en fantastisk utsikt over fjorden, og vi fikk besøk av en delfin som hoppet og spratt i sjøen! Ellers var Hardanger en aldeles nydelig plass å kjøre rundt i. Vi hadde jo så og si sol hele turen, og bodde på de nydeligste steder og spiste god mat.

Hvor mye erfaring hadde dere med el-bil fra før?

Vi hadde veldig lite erfaring med elbil fra før, så dette var en slags jomfrutur for oss begge. Men EQCen falt virkelig i smak, og den hadde mye å by på.

 

Delfin

«Jeg har nok hatt litt rekkeviddeangst, men etter denne turen så er den borte, og EQC står aller øverst på listen hvis det blir elbil-kjøp!»

Kjente dere til Mercedes-Benz EQC før dere deltok i Hurtigladeruten?

Jeg hadde sett noen bilder av den på sosiale medier, så visste hvordan den så ut. Men ingen av oss hadde sett den i virkeligheten før, så vi ble vel begge ganske paffe da vi fikk se bilen hos Bertel O. Steen.

Hvordan føler dere at EQC har fungert som feriebil?

EQC er den perfekte feriebil! Den er morsom å kjøre, føles trygg og god, og sitter godt på veien. Og hvis man er sent ute til en ferge etter å ha tatt litt for mange bilder, så har den nok guffe til å få deg frem i tide (uten å bryte fartsgrensen så klart). Vi elsket også underholdningssystemet i bilen, som var lett å forstå med enkle menyer. Så det ble ganske mye allsang i bilen.

Nå var vi bare to, men bilen har rom til mye bagasje. Selv om vi hadde med mye hver, var det aldri noe problem og vi følte vi hadde veldig god plass.

 

«Hvis et nybil-kjøp blir aktuelt så var vi begge såpass fornøyde med EQC, at den er veldig aktuell. Den har alt.»

Føler dere at Norge er i ferd med å bli tilrettelagt til å ha el-bil som eneste bil?

Norge er veldig godt tilrettelagt for elbil! Det finnes ladepunkter på omtrent hver eneste småplass, og på alle kjøpesentre og bensinstasjoner. Hoteller og lignende har også begynt tilretteleggingen, så vi var egentlig aldri engstelige for lading. Og innen det blir tid for lading av en EQC, er det uansett på tide å strekke litt på beina.

Frister det med Norgesferie igjen?

Norgesferie er den beste ferien uansett, Covid-19 eller ikke. Jeg har egentlig bare hatt ferie i Norge om sommeren, for det finnes ikke noen bedre plass å feriere.

 

Noen andre erfaringer med reisen eller bilen du ønsker å dele?

Det var veldig gøy å merke hvor mye oppmerksomhet den får når man stopper på butikken, eller mens man lader.  EQCen sparker også godt ifra seg med en gang man er borti gasspedalen, og man blir sugd bakover i setet.

Det eneste som var dumt med Hurtigladeruten var at den tok slutt, og at vi måtte levere tilbake bilen. Den kunne gjerne ha vart en uke til!

 

Noen flere bilder fra Hurtigladeruten Bergen

[metaslider id=”15794″]
Foto av Stian Sivertsen.