Hurtigladeruten: Lofoten fra Austnesfjorden til Å

Toralf, Nina, Johan og Hedvig tilbrakte noen uforglemmelig dager i Lofoten i en Mercedes-Benz EQC. Med to voksne og to barn på tur, fikk EQC virkelig prøve seg som familiebil. Ikke overraskende skulle den vise seg å leve opp til forventningene – og vel så det.

Hva var høydepunktet på turen?

Høydepunktet var helt klart dagen vi kjørte riksvei 815. Vi kjørte fra Henningsvær til Å og tilbake igjen med en rekke spennende stopp underveis. Vi besøkte vakre Nusfjord, hvor Kongeskipet Norge hadde ankret opp for dagen, og stoppet for et bad på den utrolig fine stranden i Ramberg. Da vi nærmet oss Å, ble vi møtt av en vanvittig flott utsikt over havet, som badet i et spektakulært lys.

I tillegg må vi trekke frem den guidede turen opp mot fjellet Mannen. Selv om vi grunnet utfordringer med høyden måtte gi oss før toppen, fikk vi med oss en utrolig fin utsikt. Turen gikk så via Svolvær og til Henningsvær, hvor vi besøkte kunstgalleriet Kaviar Factory, som hadde en fotoutstilling med internasjonalt kjente fotografer. Matmessig var høydepunktet helt klart måltidene ombord på MS Gamle Salten – et fantastisk kjøkken som gav oss gode matopplevelser på kveldene etter lange dager med masse inntrykk.

Likte barna EQC?

Barna syns begge at bilen var veldig komfortabel å sitte på i, og trivdes godt i baksetet. For tenåringen var det dog mer spennende å sitte foran, hvor det var mer enn nok teknologi å fordype seg i!

«En familie på fire skal ha meget spesielle krav til komfort for at denne bilen skal oppleves som ukomfortabel»

Hvordan føler dere at EQC fungerte som feriebil?

Svært bra! Bilen har god plass både foran og bak. Vi opplevde den som meget trygg, solid og fri for ulyder. Interiøret er luksuriøst, og bilen er i tillegg stappfull av teknologi som avansert navigasjon, massasje i forsetene, svært gode høyttalere og nydelige infotainment-skjermer.

Hvordan opplever dere at Norge er tilrettelagt for el-biler?

Norge er definitivt i ferd med å bli tilrettelagt for el-ferdsel, og med litt planlegging er det heller ikke veldig vanskelig å benytte elbil på lange ferieturer.

Så det frister med Norgesbilferie igjen?

Absolutt! Vi prøver å få til en bilferie i Norge hvert år, og det kommer vi garantert til å gjøre neste år også.

 

Hvordan føler dere at EQC har fungert som feriebil?

EQC fungerte svært bra som feriebil – den er komfortabel både å kjøre og sitte på med, underholdningssystemet er state of the art. Lagringsplassen er kanskje ikke av den aller beste (men det gjelder jo de fleste SUVer og elbiler).

Hvordan føler dere Norge er tilrettelagt for elbiler?

Norge er definitivt i ferd med å bli godt tilrettelagt for elbilferdsel i hverdagen, og med litt planlegging er det heller ikke veldig vanskelig å benytte elbilen på lange ferieturer. 

Noen annet fra reisen som dere ønsker å dele til slutt?

Vi syns det er veldig bra at Mercedes-Benz Norge er med og sponser nisjebedrifter som Norwegian Adventure Company, og at dere er gode ambassadører for hverandre. Her snakker vi høy kvalitet på bil og høy kvalitet på reiseselskap. Tusen takk for muligheten til å reise til Lofoten, det ble en uforglemmelig tur for både store og små.

Noen flere bilder fra Hurtigladeruten Nord-Norge

[metaslider id=”15872″]
Foto av Toralf.