Elbil fra Mercedes-Benz.

Stadig flere ønsker å bytte til elbil, og utvalget vokser raskt. En elbil fra Mercedes-Benz er nå tilgjengelig i alle segmentene vi betjener, og ved å gå fra «elektrisk først» til «kun elektrisk», vil Mercedes-Benz være helelektrisk fra 2030. Valgmulighetene er mange – fra EQA til EQS. Uansett hvilke du velger, så gjør du gode valg.

 

Endringer kan ha forekommet etter at denne siden ble publisert. Vennligst besøk www.mercedes-benz.no for prisinformasjon og tekniske data.

Fordeler med elbil

 

Det er flere fordeler med å kjøre elbil. En ting er miljøaspektet, men det er også flere økonomiske fordeler.

Her er et utvalg fordeler med elbil:

   • Ingen lokale utslipp
   • Minimalt med støy
   • Lavere bompengetakster og parkeringskostnader
   • Billigere service

Mercedes ElbilMercedes Elbil

FIREHJULSTREKK

Elbil med firehjulstrekk

De siste årene har vi sett en økt interesse for elbiler med firehjulstrekk grunnet fordeler i form av økt sikkerhet og fremkommelighet. Med en elbil med firehjulstrekk vil du merke økt stabilitet på utfordrende kjøreforhold som snø, is og grus, samt økt kjørekomfort grunnet balansert vektfordeling. Mercedes-Benz sitt drivverk som gir fremdrift på alle hjul heter 4MATIC firehjulstrekk og gir deg en optimal kjøreopplevelse uansett føre.

Rekkevidde elbil

Alle nye elbiler fra Mercedes-Benz har en rekkevidde på godt over 300 kilometer etter WLTP-standarden. Sammen med et godt utbygget ladenettverk dekker dette behovet for de fleste. I tillegg tilbys modeller med ekstra lang rekkevidde, som flaggskipet EQS med opptil 780 kilometer (WLTP).

I januar 2022 ble VISION EQXX vist frem. VISION EQXX er pakket med banebrytende energieffektive løsninger, og vil kunne kjøre over 1.000 kilometer på en lading, basert på interne digitale simuleringer i virkelige trafikkforhold. Det gir et forbruk på under 10 kWh per 100 kilometer. Teknologiske fremskritt gjort med Vision EQXX vil bli tilpasset og potensielt brukt i nye elektriske arkitekturer.

 

VISION EQXX

Mercedes ElbilMercedes ElbilMercedes Elbil

Lading av elbil

Du kan lade din elbil på tre forskjellige måter:

   • Hurtiglading
   • Normallading opptil 22 kW
   • Lading i stikkontakt (nødlading)

Ved hurtiglading har du mulighet til å lade opp batteriet på din elbil raskt. Det vil typisk ta fra 20 til 45 minutter å lade batteriet opp fra 10 til 80%, avhengig av batteriets størrelse og maksimal ladehastighet på både bil og ladestasjon. Dermed er det perfekt å hurtiglade sammen med en liten matpause dersom du er på langtur.

Normallading gir en ladeeffekt fra 3,6 til 22 kW. Her brukes som regel en Type 2-kabel, og du finner ofte ladepunktene tilknyttet offentlige ladestasjoner, utenfor butikker, i borettslag eller i din egen ladeboks hjemme. Det går ikke like fort å lade som ved hurtiglading, men står du over natten bør du ha fulladet bil neste dag.

Lading i stikkontakt kalles ofte for nødlading. De fleste forbinder lading i stikkontakt med noe som gjøres hjemme, men det finnes fortsatt noen offentlige ladepunkter som enda ikke har konvertert til normallading og Type 2-kabel. Lading i stikkontakt er det tregeste alternativet og bør kun benyttes dersom andre ladepunkter ikke er tilgjengelig. Skal det lades på stikkontakt er det viktig at det lades på en jordet separat kurs. På generell basis så anbefales det ikke å lade i vanlig stikkontakt hjemme fordi kontakten ikke er ment for denne typen belastning over tid, og det gir dermed fare for varmgang.

Anbefalte pakker for elbiler

Ofte har vi flere anbefalte pakketilbud som kan kombineres med ulike motoralternativer. Kontakt din nærmeste forhandler for unike muligheter og mer informasjon.

Se utvalget og kontakt oss for et uforpliktende tilbud eller bestill prøvekjøring.