Fremtidens elbiler kommer i 2019

Vi kommer stadig nærmere lansering av nye EQC og Daimler har nå bekreftet at produksjonsmodellen vil bli vist frem allerede i september 2018. Per i dag foreligger kun informasjon om konseptbilen «Concept EQ» som produksjonsmodellen vil slekte på.

 

Produksjonsmodellen vil bli en elektrisk premium-SUV i GLC-størrelse med konkurransedyktige egenskaper og priser. Konkret informasjon om produksjonsmodellen vil foreligge ved offisiell salgsstart og ved kontraktsinngåelse, men vi antar at produksjonsmodellen, EQC, vil få mye av de samme utstyrsspesifikasjonene til «Concept EQ».

 

Reserver din EQC allerede i dag!

Les mer om Mercedes-Benz EQ her
Se den første testen av en kamuflert prototype av EQC her

EQC har bestått første vintertesting

EQC har nylig gjennomført og bestått vintertesting i Nord-Sverige i -35 grader.  Se filmen fra prototypen av EQC under vintertestingen her!

«Concept EQ»

Med «Concept EQ» viser Mercedes-Benz hvordan elbilen snart kan legge seg over i forbikjøringsfilen. Konseptstudien har form av en sportslig SUV-coupé og gir et glimt av en ny generasjon biler med batterielektrisk drift. Dynamisk eksteriørdesign og ny elektrisk estetikk understreker at fokus er på kraftfull elektrisk fremdrift. To elmotorer med en samlet systemeffekt som kan økes til opptil 300 kW (408 hk) ved hjelp av skalerbare batterikomponenter, og permanent firehjulsdrift gir god kjøredynamikk.

Med en rekkevidde på opptil 500 km og den sikkerheten, komforten, funksjonaliteten og konnektiviteten Mercedes-Benz er så kjent for, oppfyller «Concept EQ» alle krav til moderne, bærekraftig mobilitet. Også innvendig byr bilen på innovative løsninger, blant annet et helt nytt interiørkonsept.

CASE: Connected, Autonomous, Shared, Electric.
«Hos Mercedes-Benz hviler fremtidens mobilitet på fire søyler: Connected, Autonomous, Shared og Electric. «Concept EQ» kombinerer alt dette», sier dr. Dieter Zetsche, styreleder i Daimler AG og leder for Mercedes-Benz Cars. Utslippsfrie biler er fremtiden. Og vårt nye merke EQ omfatter mye mer enn bare selve elbilen. EQ står for et omfattende elektrisk økosystem av tjenester, teknologier og innovasjoner. Den nye generasjonen elbiler kommer til å basere seg på en arkitektur som er utviklet spesielt for batterielektriske modeller, og som er skalerbar på alle måter, og kan brukes til alle modeller.

 

Kraftfulle og rendyrkede proporsjoner.

De skrånende og langstrakte sidevinduene bidrar til de kraftfulle og rendyrkede proporsjonene. Den nye elektriske estetikken er et resultat av den flytende overgangen fra det glinsende sorte panseret, via frontruten og til det mørktonede panoramataket – en spennende kontrast til lakkeringen i alubeamsilver. Diskrete karosserispalter, skjulte vindusviskere, kameraer i stedet for utvendige speil, og bortfall av vanlige dørhåndtak understreker den langstrakte og dynamiske silhuetten.

Interiør: Avantgardistisk og funksjonelt.

Førerplassen er innrettet etter førerens behov, med fokus på ukomplisert, berøringsbasert betjening og en nyskapende elektrisk estetikk. Kupeen bærer dessuten konsekvent preg av eksteriørets karakteristiske kjennetegn. Instrumentpanelet med det store, svevende widescreen-displayet har en asymmetrisk design spesielt tilpasset føreren. Interiøret i «Concept EQ» preges av moderne luksus, noe som særlig kommer til uttrykk i et helt nytt brukergrensesnitt. Det forbinder følelser og intelligens med brukervennlighet og har, bortsett fra setejusteringen, ingen klassiske brytere og knapper. Midtkonsollen er innrammet i roségull og virker som den svever: Den klarer seg uten mekaniske betjeningselementer og er utstyrt med berøringsfølsomme elementer. På samme måte som med touch control-elementene i rattet betjener føreren også klimaautomatikken og infotainmentsystemet med én finger.

EQ: nye merket for elektrisk mobilitet.

EQ er en ny serie kompromissløse elbiler fra Mercedes-Benz. Designet på helt nye plattformer for elektriske drivlinjer og kombinert med over 130 års erfaring som verdens mest innovative bilmerke. EQ vil levere på kvalitet, komfort og intelligent sikkerhet som ingen andre. Fra 2019 vil Mercedes-Benz lansere en ny EQ-modell hver 6.-8. måned frem mot 2022, i alle segmenter, mens vi fortsetter det vi startet med i 1886; å redefinere mobilitet.

Navnet EQ står for «Electric Intelligence» og er avledet av Mercedes-Benz’ merkeverdier «Emosjon og intelligens“. Det nye merket omfatter alle de vesentlige sidene ved kundeorientert elektrisk mobilitet, og favner videre enn bare bilen. EQ tilbyr et omfattende elektromobilt økosystem av produkter, tjenester, teknologier og innovasjoner. Dermed dekkes hele spekteret fra elbiler via veggbokser og ladetjenester til energilagring i hjemmet.

EQ: Full oversikt for kundene.

EQ-porteføljen omfatter alle fremtidige biler med batterielektrisk drift samt de tilhørende produktene og tjenestene fra Mercedes-Benz. Som oppfinner av bilen gir vi dermed kundene god oversikt over en stadig voksende portefølje.

For biler med elektrisk drift tilbyr Mercedes-Benz alt i dag en passende ladeinfrastruktur, herunder en veggboks som hurtigladestasjon hjemme, den kostnadsfrie appen «Charge&Pay» for komfortabel lading på offentlige ladestasjoner og, for huseiere og bedrifter, stasjonære energilagre for strøm fra solcelleanlegg. Alle disse produktene og tjenestene vil i fremtiden samles under EQ. Dermed skaper Mercedes-Benz et konsekvent og tydelig image for bærekraftige produkter og tjenester med stjernen.