Contact

Close
Contact
Mercedes-Benz vedlikehold God pleie sørger for at den luksuriøse, trygge og behagelig kjøreopplevelsen varer.
Pleie- og vedlikeholdstips for din Mercedes-Benz. Selv om service og reparasjoner skal utføres av fagfolk, er det mye pleie og vedlikehold du kan – og bør – gjøre selv.

Riktig og regelmessig utført vedlikehold er viktig for å ivareta sikkerheten. Samtidig minsker det risikoen for feil og unødvendig slitasje på din Mercedes. På den måten får du alltid det beste ut av din Mercedes-Benz, samt at den luksuriøse, trygge og behagelig kjøreopplevelsen varer.
Button
Ti vedlikeholdstips for bedre bilhold. 1. Hold bilen ren – året rundt!
2. Polér bilen to ganger i året (vår og høst).
3. Regelmessig hard nedbremsing for elbiler og
hybridbiler.
4. Sjekk oljen regelmessig.
5. Kontroller assistansesystemer.
6. Sjekk dekktrykket og mønsterdybden jevnlig.
7. Fiks lakkskader og steinsprut når de oppstår.
8. Følg bilens serviceintervaller.
9. Sjekk vindusviskere og bytt viskerblader.
10. Pass på å alltid ha nok spylervæske.
Button
    bestill_service
    1. Vask bilen med jevne mellomrom. En bilvask er noe av det enkleste vedlikeholdet du kan utføre på din Mercedes. Ikke bare får det bilen til å se bedre ut der og da, men det får også skjønnheten til å vare lenger. Om vinteren er det viktig å få bort slaps, veisalt og partikler fra piggdekk for å hindre rust og slitasje på lakken. Om sommeren er det veistøv, pollen og annen forurensning som kan være ødeleggende. Jevnlig vask er derfor viktig.

    Det er også viktig å tenke over hvordan man vasker en Mercedes. Enkelte fryder seg når de finner fram bøtte og svamp, mens andre foretrekker kjappe og automatiske vaskehaller. Det er viktig å være klar over at bilvaskemaskiner med roterende børster i noen tilfeller kan lage små riper og slite ut lakken over tid. Derfor bør du velge børsteløse maskiner, eller ta jobben i egne hender når du skal rengjøre ditt stykke tysk ingeniørkunst.
    Button
    bestill_service
    2. Polering vår og høst. La det bli en god rutine å gi din Mercedes litt ekstra pleie på våren og høsten. En skikkelig rengjøring med polering, gir lakken ekstra beskyttelse. Det er anbefalt å polere bilen minst to ganger i året; på våren når vinteren slipper taket, og på høsten før snø, slaps og kulde setter inn.

    Velger du å polere din Mercedes selv, er det viktig at du begynner med en grundig vask. Start med en god runde avfetting, slik at du får bort alt av fett, smuss og asfaltrester fra lakken før polering.
    Button
    bestill_service
    3. Regelmessig, hard nedbremsing. Det er ingen tvil om at gode bremser er viktig for å ivareta sikkerheten i trafikken. Kjører du en Mercedes-Benz med elektrisk- eller hybridmotor, har vi et enkelt tips på hvordan du kan unngå rustdannelser på bremseskiver: Finn et egnet sted, som for eksempel en tom parkeringsplass, akselerer opp i moderat fart og trykk deretter bremsepedalen relativt kraftig ned. Gjenta prosessen to-tre ganger. Ved å gjøre dette, fjerner du salt og avleiringer på bremseskivene, som er det som vanligvis skaper rustdannelse.

    Grunnen til at dette er en god vedlikeholdsrutine på biler med elektrisk- eller hybridmotor, er regenereringen. En el- eller hybridbil regenerer strøm når man slipper gassen, som gjør at man bruker bremsene mye mindre enn på en bil med vanlig forbrenningsmotor. I kombinasjon med regn, snø og veisalt, blir bremseskivene derfor ekstra utsatt for rustskader.

    Så – ved å gjøre kontrollerte nedbremsinger, fjerner man mye av salt og avleiringer på bremseskivene, som får bremsene til å vare lenger.
    Button
    bestill_service
    4. Kontroller motorolje og oljenivået. Har du en Mercedes med bensin eller dieselmotor, er det viktig at du sjekker oljenivået med jevne mellomrom. Oljen smører alle bevegelige deler i motoren, og nivået og kvaliteten på oljen vil reduseres over tid. Button
    bestill_service
    5. Sjekk bilens assistansesystemer. En ny Mercedes er fullspekket med banebrytende teknologi, som inkluderer blant annet kameraer, radarer og sensorer. For at disse assistansesystemer skal fungere best mulig, og for at bilen ikke skal gi falske feilmeldinger, er det viktig at systemene ikke hindres i å gjøre jobben sin.

    Ved å fjerne skitt, vann, is og snø fra frontrute, speil, støtfangersensorer og andre aktuelle plasser før du setter deg i bilen, er mye gjort. Dugg kan også spille sensorene et puss, og bør fjernes før kjøring. Snøføyk og slaps kan også feste seg på sensorer under kjøring. Ta i så fall et stopp og sjekk dette om du får feilmelding fra eksempelvis avstandsradaren.
    Button
      bestill_service
      6. Sjekk dekktrykk og kontroller mønsterdybden. Riktig dekktrykk er viktig for kjørekomfort og sikkerhet. Feil trykk kan påvirke bilens kjøreegenskaper og utgjøre en sikkerhetsrisiko. For lite luft i dekkene vil dessuten bidra til økt drivstofforbruk eller kortere rekkevidde.

      Vi anbefaler derfor at du sjekker dekktrykket regelmessig, gjerne hver måned. Hvilke dekktrykk som er rett for din Mercedes finner du enten i bilens instruksjonsbok, på et klistremerke i dørkarmen ved førersetet eller bak påfyllingslokket for drivstoff. På enkelte modeller er merket plassert i motorrommet.

      Gummien og mønstrene på dekkene dine vil slites ned over tid. Mønsterdybden er avgjørende for dekkenes grep mot underlaget, og derfor er det viktig å sjekke status med jevne mellomrom. Det finnes ulike krav til mønsterdybde avhengig av sesong. Om sommeren er kravet en dybde på 1,6 mm, mens det om vinteren er krav om en mønsterdybde på minimum 3 mm over minimum to tredjedeler av dekkets bredde. Vi anbefaler at du kjøper nye dekk i god tid før minstemålet er nådd. Mønsterdybden sjekker du enklest med en mønsterdybdemåler, en målestokk eller en linjal.
      bestill_service
      7. Følg bilens serviceintervaller. Selv om du har kjøpt ingeniørkunst av ypperste sort, trenger bilen vedlikehold fra profesjonelle. Følg derfor serviceintervallene på bilen – som også er viktig for at nybilgarantien og rettighetene dine for å reklamere skal gjelde. Skal du en gang selge bilen videre, vil et servicehefte som dokumenterer at serviceprogrammet er fulgt, bidra til et enklere salg og tryggere salg, og forhåpentligvis også en bedre pris. Button
      bestill_service
      8. Utbedre skader på lakk eller rute. Det skal ikke mye til for å få en liten steinsprutskade i lakk eller vindu når man kjører på norske veier. Det skal heller ikke mye til for å glemme en sånn bagatellmessig liten skade. Men har uhellet først skjedd, er det smart å få det fikset så fort som mulig. Lakken fungerer som en hinne som beskytter karosseriet under. Selv ørsmå hakk eller riper kan få vann til å trenge gjennom, og rustdannelse kan oppstå. På samme måte er frontruten en viktig sikkerhetsdel del av bilens karosseri, og på moderne biler inneholder den en rekke sensorer som er avgjørende for at bilens sikkerhetssystemer skal fungere. Små hakk kan føre til vannansamlinger, og når vannet fryser til is og utvider seg kan det føre til videre sprekkdannelse.

      Så, dersom du oppdager en skade i lakken eller liten sprekk i frontruten, er det viktig at du får utbedret skaden så raskt som mulig. Et godt tips ved steinsprut er å feste en liten teipbit over skaden inntil du kommer deg på verksted og får utbedret den.
      Button
      bestill_service
      9. Sjekke vindusviskere og skifte viskerblader. Vindusviskere er lett å ta for gitt når de fungerer, men blir et ekstremt irritasjonsmoment når de er dårlige. Gode vindusviskere er avgjørende for god sikt og trafikksikkerhet, derfor er det viktig at de fungerer optimalt. Gjør det til en rutine å vaske og rengjøre viskerbladene regelmessig.

      Men uansett hvor mye pleie og kjærlighet du gir vindusviskerne, vil gummien i viskerbladene slites ut. Ser du tydelig striper av vann på frontruten når vindusviskerne går, kan det være et tegn på at du bør skifte viskerblader. En god regel er å skifte viskerblader hvert år, gjerne før høstmørket setter inn.
      Button
      bestill_service
      10. Etterfyll spylervæske. God sikt er uvurderlig. Derfor må man alltid sørge for å ha nok spylervæske. Spesielt på vinterveier med slaps, salt, regn og støv gjør fort den reneste frontrute til en slagmark av skitt. Spylervæsken er da vidundermiddelet som gjenoppretter sikten.

      Du kan lett etterfylle spylervæske selv. I de aller fleste biler finnes tanken og påfyllingsrøret for spylervæske i motorrommet, under panseret. Kjører du langt og mye, anbefaler vi at du fyller spylervæske regelmessig, gjerne før hver langtur. Det kan også være smart å oppbevare en ekstra kanne i bilen, særlig dersom du kjører i områder hvor det er langt mellom hver bensinstasjon.
      Button
      Ti vedlikeholdstips for bedre bilhold.