Å bli best krever mye enten man løper eller lager biler.

Mercedes-Benz og Jakob Ingebrigtsen deler samme ambisjon: Alt kan forbedres. Alltid. Vi vet mye om hva som kreves for å bli best – og hva som kreves for å fortsette å være det.

Jakob er ikke bare lidenskapelig opptatt av løping, men også av bil – og da særlig Mercedes-Benz. Og selv om løping og bilkjøring foregår på to ulike baner, knyttes vi sammen av felles høye ambisjoner og et utrettelig fokus på detaljer som kan forbedres.

Gir gass på samarbeidet.

Samarbeidet vårt med Jakob strekker seg tilbake til den dagen han fikk lappen, og vi er veldig stolte over å ha fulgt hans utvikling og fremgang tett siden den gang.
Nå tar vi samarbeidet til et nytt nivå, med en filmproduksjon som gir bilder til vår felles ambisjon og krav til kvalitet. Resultatet kan du se her:

 

Sammen deler vi en lang bilhistorie.

De aller fleste kjenner historien vår, som strekker seg tilbake til den aller første bilen i 1886, og hvordan vi har ledet utviklingen frem til i dag. Mindre kjent er det kanskje at også Jakob har elsket bil så lenge han kan huske. Interessen for alt som lager lyd og har motor, har han hatt siden han var 2-3 år gammel. Siden har interessen for bil generelt, og Mercedes-Benz spesielt, bare økt. Og i dag eier han flere Mercedeser, og bruker racing som avkobling. For utfordringen er å finne nok tid til sin andre lidenskap, med over tusen treningstimer og over 300 reisedøgn i året. Men drømmen om en karriere på racingbanen lever i beste velgående, og han har rukket å kjøre en del på racingbanen på Rudskogen, hvor også mange av scenene i den nye reklamefilmen ble spilt inn.

Ingenting varer evig. Spesielt ikke banerekorder.

Tross sin unge alder, er Jakob Ingebrigtsen allerede en merittert mann. Han er regjerende Olympisk mester og Europamester på 1500 meter. I tillegg innehar han den olympiske rekorden på distansen. I oktober 2022 ble han også kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa. Men han har ingen planer om å stoppe her. Snarere tvert imot. For han vet like godt som oss at ingenting varer evig. Spesielt ikke banerekorder.

Det fantes i realiteten bare ett alternativ.

Gjennom en årelang jakt på marginer og en ubestridt dedikasjon, har Jakob Ingebrigtsen etablert seg som verdens aller ypperste mellomdistanseløper. Så da vi skulle velge en modell som kunne matche hans egenskaper i reklamefilmen, hadde vi i realiteten bare ett alternativ: Det måtte bli helt nye Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE. Dette er vår aller sterkeste AMG noensinne, med 843 hestekrefter og F1 Performance hybridteknologi.

Lyst til å lese mer?

TEAM INGEBRIGTSEN: DRØMMEBILEN